دکتر رضا فقیهی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا گفت: امواج رادیویی و ماکروویو، امواج الکترومغناطیسی هستند که از فرکانسهای یک مگاهرتز شروع و به حد گیگاهرتز میرسند. همه این تابشها وقتی به بدن میرسند تاثیری در بدن میگذارند.
وی افزود: امواج موبایل تا 2 گیگاهرتز است که این امواج از مغز عبور کرده و ما آن را به صورت تغییر دما حس میکنیم. استفاده زیاد از تلفن همراه باعث میشود که این امواج تاثیر منفی بر بدن گذاشته و خطر ابتلا به تومورهای مغزی را افزایش دهد. نتایج تحقیقات در مورد مدت زمان استفاده از تلفن همراه و تاثیر منفی آن متفاوت است.
این کارشناس پرتوپزشکی تصریح کرد: به هنگام استفاده از ماکروویو نباید به آن نزدیک شد به دلیل اینکه امواج زیاد ماکروویو باعث آسیب به بدن میشود، اگر ماکروویو قدیمی باشد خطر نشت این امواج بیشتر بوده و ابتلا به برخی سرطانها و آب مروارید را افزایش میدهد.
آشنایی با برخی مضرات پخت با مایکروویو
فقیهی اظهار کرد: قرار دادن برخی مواد غذایی مانند پروتئینها داخل ماکروویو منجر به شکست مولکولی آنها شده و تاثیر منفی میگذارد ولی هنوز به طور کامل اثبات نشده است بنابراین توصیه میشود از ماکروویو برای گرم کردن غذای کودکان استفاده نشود.